Om Oss

Oberoende vilken MC du kör eller kanske skulle vilja börja köra ska du alltid kunna vända dig till någon med erfarenhet och kunskap när du behöver hjälp.
Mc Doktorn erbjuden en stor mängd tjänster och har ett stort lager av reservdelar.

Bild från tidigt 2000-tal i verkstan

 SERVICE

Börjar kamkedjan rassla? Läcker gaffelbenen eller har du kanske fått punktering på däcket? Då finns MC Doktorn här för dig.
Beroende på vilken tjänst just din MC kan tänkas behöva kan vi i många fall ge dig ett fast pris redan från början.

Exempel på service hos MC Doktorn:

 • Ventiljustering
 • Däckbyten
 • Olja- och filterbyte
 • Kolvbyte
 • Stötdämpar- och gaffelservice
 • Vinterförvaring
 • MC Doktorn är auktoriserat service center för Öhlins 

 

REPARATION

Saker och ting går ibland sönder, slits eller helt och hållet slutar fungera. Vi på MC Doktorn har mycket utrustning och många verktyg till en hel del motorcyklar som kan vara lösningen till just ditt problem. Faktum är att många av våra verktyg är egentillverkade. 

Exempel på reparationer hos MC Doktorn:

 • Vevaxelrenovering
 • Elrelaterade problem
 • Reparationer av krockskador
 • Svetsning av sprickor

 

RESERVDELAR

MC Doktorn har under många år skapat bra samarbete med stora och små, nationella som internationella leverantörer och har därför ett stort utbud av både reservdelar och utrustning.
Något vi främst är nöjda över är vår egen import av Suzuki original reservdelar.

Historia

MC Doktorn föddes redan 1981 men hette på den tiden Ronneby MC Service och som till en början var en auktoriserad serviceverkstad i samarbete med Folkes Bilcenter som i sin tur just hade blivit återförsäljare för Suzukis 2-hjulingar. Under det första året togs Yamaha in i sortimentet och ganska snart även reservdelsförsäljningen.  

80-talet i mc-Sverige kan bäst beskrivas med upp som en sol, och ner som en pannkaka. Första halvan av årtiondet gick det riktigt bra med en ordentlig försäljningboom när det gällde motorcyklar men som tyvärr följdes utav lågkonjunktur och en nästan förintad mc-försäljning.  Folkes Bilcenter bytte ägare och de sålde av sitt lager av fabriksnya och begagnade motorcyklar till oss. Vi hade räknat med att fortsätta med försäljningen utav nya Suzuki och Yamaha motorcyklar men så blev det tyvärr inte. Så efter att ha investerat en avsevärd summa pengar för att kunna köpa upp det befintliga lagret av motorcyklar behövde lokalerna expanderas och det bestämdes en flytt till Sörby i Ronneby.

1992 gick flytten till Bräkne-Hoby, samma år som bankkrisen kom med chockräntor på upp till 500%. Med ekonomiska motgångar och dåliga vinster fick vi hösten 1994 ”slänga in handduken” och begära oss i konkurs.

1994 återuppstod och föddes det nya MC Doktorn med hjälp av nära anhöriga. MC Doktorn bedrevs då som auktoriserad Suzuki och Yamaha-verkstad med en mindre reservdelsbutik i Bräkne-Hoby, först vid torget i 2 separata lokaler, och senare i en fastigheten vid bensinmacken som senare revs.

Inför årsskiftet 1997/1998 togs det en paus i företaget och vi fick chans att utveckla vår kunskapsbank tillsammans med MCM (Motorcyles Costa Mesa). Där fick vi jobba sida vid sida med Ruben Helmin, en mångårig tävlingschef på Husqvarna Motorcyklar och en av grundarna för företaget Husaberg Motorcyklar. När vi ändå va i farten tog vi ut svängarna och fortsatte upptäcksfärden lite längre väster ut och tog en position som verkstadschef på Oves Motor i Olofström under millennieskiftet 1999/2000.

Efter en lång längtan och mycket letande så fann vi till slut en ny plats att växa på som eget företag och vi har funnits i våra nuvarande lokaler på Emaljens industriområde i Ronneby sedan 2001.

En bit in på det nya millenniet så började MC Doktorn engagera sig allt mer inom motocrossen och klubben SMK Ronneby i Sörby där den nya idén om att få sporten att växa och bli stor igen skulle kunna gynna både den lokala marknaden och bygden.
Ju mer vi växte som återförsäljare av utrustning, reservdelar och tillbehör för enduro och motocrossen knöt vi oss även ganska tidigt till Vissefjärda CK som i sin tur skapade ett bra samarbeta tillsammans med SMK Ronneby.
Motocrossen är en av orsakerna till att MC Doktorn har fått en helt ny kundkrets där vi ursprungligen nästan enbart hade landsvägsåkare.

Så med mer än 38 års erfarenhet så skulle vi kunna säga att vi kan motorcyklar.

Kari Uskali
Boss / Grundare

Mathias Uskali
Marknadsföring

Isak Uskali
Säkerhetsansvarig

Följ oss gärna på instagram

No images found.